October

 • Getting started. Very first steps to learn Finnish.

  99,00 

  For students who have none or very little knowledge of Finnish. You will learn the basics of Finnish language in an easygoing atmosphere. You will learn to introduce yourself, to make orders in cafĂ©s and much more. Words and sentences are practiced interactively. After this course you will be on CEFR level A 1.1. – A 1.2.

  pastedGraphic.pngOct. 5th – Nov. 2nd

  Wednesdays  12.30 – 2.00 p.m. (Helsinki time) + homework

  pastedGraphic_1.png

  To participate you need a computer (or laptop) with microphone. Camera is necessary.

  Live online once a week and homework.

  Getting started is a fascinating introduction to Finnish language. After Getting started, you can continue your studies on Moving on, parts 1 and 2. The times and dates of these courses will be published later.

  Small group, max. 12 students

  Another beginners’ group Finnish for Foreigners, will start in January 2023

 • Moving on II – Finnish from A1.2.

  99,00 

  For students who have some knowledge of Finnish. This course is a second part of series of two. Before you join this group, you need to know some Finnish, such as the days and months in Finnish, numbers, colours, to describe where you live and you must know how to conjugate verbs in present.

  pastedGraphic.pngOct. 4th to Nov 8th 2022. (no lesson Oct. 18th)
  Tuesdays  4 – 5.30 p.m. (Helsinki time) + homework


  pastedGraphic_1.pngTo participate you need a computer (or laptop) with microphone. Camera is necessary.

  Live online once a week and homework to your email every week.

  This is the second part of the a series of two. You can join Moving on II after you have studied Moving on 1 or acquired some Finnish elsewhere.

  Small group, max. 12 students.

 • Tunne Helsinki, B1.2. – C2

  25,00 

  Jokainen kerta kestää noin 2 tuntia (klo 17-19 TAI 15-17). Keskustelemme paljon.

  Elokuussa:  Metsässä Helsingissä (klo 17-19)
  Tule oppimaan suomea, kävelemään ulkona, puhumaan suomea, katsomaan taivasta, nauttimaan puhtaasta ilmasta ja oppimaan uusia snaoja. Opiskelemme metsän sanoja, eläimiä ja paljon verbejä.  Kävelemme metsässä, kallioilla ja ja puutarhassa. Käymme myös uurnalehdossa. Kaikki keskellä Helsinkiä!

  Tapaamme Helsingin keskuspuistossa, Maunulan majan pihassa. Kävelemme luonnossa. Opimme metsän sanoja ja luontoon liittyviä substantiiveja ja adjektiiveja. Kävelemme polulla, kallioilla ja puutarhassa. Käymme myös uurnalehdossa. Metsässä keskellä Helsinkiä!

  HUOM! Ei onnistu pyörätuolissa tai vaunujen kanssa.

  Paikka: Keskuspuisto, Helsinki

  Syyskuussa: Töölönlahden ympäri (klo 17-19) Sopii pyörätuolissa tai vaunujen kanssa

  Opitaan sanastoa kaupungissa ja rakennuksista: mikä on pylväskäytävä ja mikä on kanto. Mikä on suojatie ja mikä sitten on pelastusrengas. Kävelyllä nähdään myös Helsingin pienin sähkölaitos.

  Paikka:  Helsinki, Töölönlahti

  Lokakuussa: Lapinlahden sairaala-alue (klo 15-17) Sopii pyörätuolissa tai vaunujen kanssa

  Opitaan paljon uusia sanoja hyvinvoinnista, psykiatrisesta sairaanhoidosta ja mielenterveydestä. Aiheista tehdään erilaisia tehtäviä: keskustellaan, luetaan ja kirjoitetaan. Kävelemme ulkona ja sisällä.

  Lapinlahden sairaala on Suomen ensimmäinen psykiatrinen sairaala. Vuonna 2008 hoitaminen sairaalassa loppui, mutta kaunis talo ja ihana piha ovat siellä vielä.

  Paikka: Lapinlahti, Helsinki